e-ügyintézés

Tájékoztató a keresetlevél elektronikus benyújtásáról a közigazgatási és a birtokvédelmi perekben

A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény (továbbiakban: Pp.) 340/B. §-a és a 341/J. §-a rendelkezései szerint – figyelemmel a Pp. 397/I. § (2) bekezdés b) és c) pontjára – a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet 2016. július 1. napján és az azt követően indult közigazgatási eljárás során hozott határozat bírósági felülvizsgálata iránti perekben és a 2016. július 1. napján és az azt követően indult jegyző előtti birtokvédelmi eljárás során hozott birtokvédelmi határozat megváltoztatása iránti perekben a keresetlevelet elektronikus úton köteles benyújtani.

Az érintett jogalanyok a keresetlevelet elektronikus úton az általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével nyújthatják be az első fokon eljáró közigazgatási szervhez, illetve a birtokvédelmi határozatot hozó jegyzőhöz.

A keresetlevelek benyújtásához szükséges az ÁNYK telepítése és a közigazgatási eljárás során hozott határozat bírósági felülvizsgálat iránti eljárásban valamint a jegyző által hozott birtokvédelmi határozat megváltoztatása iránti eljárásban a K001_KERESET_KÉRELEM v.1.2 jelű keresetlevél űrlap kitöltése és az ÁNYK rendszeren keresztül történő megküldése.

Útmutató a nyomtatványok használatához:

  1. Az Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése. Az ÁNYK program ingyenesen letölthető innen.
  2. A nyomtatvány linkjére kattintva az önműködően települő nyomtatványok letöltődnek.
  3. A letöltött .jar kiterjesztésű állományra kattintva a nyomtatvány telepítése automatikusan elindul, amennyiben gépünkre előzőleg már telepítettük az Általános Nyomtatványkitöltő programot.
  4. A telepített nyomtatványt az ÁNYK programban az Adatok>Új nyomtatvány menüben lehet megnyitni és kitölteni.

Letöltések:

 

1. ÁNYK program letöltése

2. Java futtatókörnyezet letöltése

3. K001_KERESET_KÉRELEM v.1.2. űrlap letöltése

 

Mátételke Község Önkormányzatának Hivatali Portálja:

https://ohp-20.asp.lgov.hu/szolgaltatasok

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


kilenc + 5 =

Hírek, események és képek településünk életéből.