2016. október 2-i népszavazás

Tisztelt Választópolgárok!

Magyarország Köztársasági Elnöke 2016. október 2. napjára országos népszavazást tűzött ki. A szavazás napján reggel 6 órától este 19 óráig lehet személyesen szavazni abban a szavazókörben, amelyben a választópolgár szerepel a névjegyzékben. A szavazóköri névjegyzékbe történő felvételről a választók 2016. augusztus 16-ig kaptak tájékoztatást a Nemzeti Választási Irodától. A szavazás napján nem a lakcímén tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

Átjelentkezést 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én (szombat) l6 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a Bácsalmási Helyi Választási Irodánál (Bácsalmás, Gróf Teleki J. u. 4-8.)

Mozgóurna iránti kérelem legkésőbb 2016. szeptember 30-án (pénteken) 16.00 óráig személyesen a Helyi Választási Irodánál, elektronikusan a www.valasztas.hu oldalon, vagy a www.bacsalmas.hu oldalról letölthető nyomtatvánnyal  a szavazás napján 15.00 óráig a szavazatszámláló bizottságnál nyújtható be. Mozgóurnát kizárólag az a választópolgár kérelmezhet, aki mozgásában egészségi állapota miatt gátolt. Szavazáskor a személyazonosság és személyi azonosító vagy lakcím csak a szavazás napján is érvényes igazolvány valamelyikével igazolható!

Bácsalmás, 2016. szeptember 21.

Patocskai Ibolya
Helyi Választási Iroda Vezetője

 

Melléklet 2 db kérelem:

 

1. Kérelem átjelentkezéssel történő szavazáshoz (.pdf)

2. Mozgóurna iránti kérelem (.pdf)